Kirjasto liikkuu eli kirjastolaiset maailmalla – Osa 2

Toisella tutustumisretkellä vierailimme Länsi-Suomessa ja naapurimaan puolella Uumajan kirjastossa.

Seinäjoki, Vaasa, Uumaja 055

Ensimmäisenä tällä turneella oli vuorossa Seinäjoki. Kirjaston värit vangitsivat katseen eri tiloihin ja hurmaaviin lukusoppeihin. Myös kirjaston portaat olivat ihanat. Kaikkein parasta allekirjoittaneen mielestä olivat kuitenkin opasteet. Selkeät isot tarrat seinissä, jotka kertovat asiakkaalle sen mitä on missäkin. Tästä myö otetaan opiksi, Seinäjoki!

Vaasassa pääsimme myös nauttimaan värikkäästä kirjastotilasta. Kuten Seinäjoella, myös täällä on panostettu opasteisiin. Kaikki ovat kolmella eri kielellä. Värejä käytetään symboloimaan erilaisia palveluita. Sen lisäksi lasten-ja nuortenosaston kylteissä seikkailee sama sammakko kuin muissakin kirjaston materiaaleissa. Lastenosastolle sijoitetun akvaarion elämää on mukava seurata. Vaasa teiltä myö otetaan tilojen yllätyksellisyys!


Matkamme viimeinen etappi oli Uumajan kirjasto. Ja kyllä se nyt vaan niin on että ruotsalaiset ovat meitä edellä myös tässäkin asiassa. Tekniikkaa on enemmän, palvelut ovat kattavampia ja kokoelmat laajempia. kirjastossa löytyy omaa aineistoa esimerkiksi erilaisista vammoista kärsiville lapsille esim. koskettelukirjat, viittomakielen kirjat jne.

Se mikä yhdistää kaikkia vierailujen kirjastoja on värien käyttö. Kyllä se nyt vaan niin on, että harmaa tuntuu olevan last season. Mitä mieltä olet, mikä näistä vierailluista kirjastoista miellytti siun silmää eniten? Mitä ois hyvä kopioida maailmalta? Kommentteja kehiin!

-Roosa. I.-

2 vastausta artikkeliin “Kirjasto liikkuu eli kirjastolaiset maailmalla – Osa 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s