Somessa puhutaan

Remontti on saatu kunnialla käyntiin ja minikirjasto on avannut ovensa! Siitä myö ollaan älyttömän iloisia – ilman asiakkaita ei ole kirjastoakaan. Minikirjastosta enemmän seuraavassa postauksessa. Tällä kertaa aiheena on somesta korviimme kantautuneet huolenaiheet.

Onkohan siellä hometta?

Koska remontin suunnittelusta on jo aikaa, palataan hetkeksi syihin ja seurauksiin.

Uudistuksen syynä on vain ja ainoastaan saada tilasta toimivampi 2020-luvun lapsille, nuorille ja perheille. Pääkirjasto on rakennettu 1990-luvun alussa ja osastomme on hyvin pitkälti ”alkuperäiskuosissaan”. Siihen aikaan kirjasto nähtiin ensisijaisesti paikkana, josta lainataan ja palautetetaan. Tänä päivänä tarvitsemme monipuoliset tilat, jossa pystyy nykyistä paremmin järjestämään tapahtumia ja toimintaa, jossa oleskellaan ja viihdytään. Yksi suuri tavoite on huomioida nykyistä paremmin nuoret, jotka ovat olleet sivuroolissa.

Mutta hometta tai kosteusongelmia meillä ei ole, ei minkäänlaisia. Syyt remonttiin ovat ihan puhtaasti toiminnalliset. Mahtavaa, että joskus niinkin!

Miksi käyttökelpoista tavaraa löytyy siirtolavalta?

Remontin alta olemme pakanneet ison osan kirjoista muuttolaatikoihin. Entiset kirjahyllymme ja valtaosa muista kalusteista on kierrätetty muihin kirjastoihin, kaupungin työpajoille ja odottamaan jatkokäyttöä. Kaikelle ei uusiokäyttöä kaupungin sisällä löydy: esimerkiksi toimistopöytiä meillä on yli tarpeen.

Niille osoitteena on ollut takapihalla köllöttävä siirtolava. Myös osa huonekaluja pienemmästä tavarasta on päätynyt lavalle, vaikka niillä olisi voinut olla käyttöarvoa muille. Tähän vaikuttaa reippaasti korona: tällä hetkellä esimerkiksi kirjojen kierrätyskärryt ovat poissa käytöstä koronasyistä. Samasta syystä meistä ei tuntunut hyvältä ajatukselta lahjoittaa esimerkiksi pehmolelujamme hyväntekeväisyyteen.

Sekin vaikuttaa, että tänä keväänä iso osa kirjastolaisista ei ollut töissä kaupungin koronaan liittyvien päätösten vuoksi. Se ei tehnyt tätä remppaurakkaa yhtään helpommaksi – kiire oli välillä melkoinen.

Vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin ja kommentteihin tämän blogin sekä Vaara-kirjastojen somekanavien kautta. Kiitos blogiin kommentoineelle!

Vaara-kirjastot Facebookissa

Vaara-kirjastot Twitterissä

Vaara-kirjastot Instagramissa

 

Terkuin,

– Pia kirjastolta

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s